Yurt-Net Sisteminde Yapılan Değişiklikler Hakkında

Şub 02, 2016

04/02/2016 tarihinde saat 20:00'da Yurt-Net kayıtları silinecektir. Yurtlarda kablolu Internet kullanmak isteyen kullanıcıların belirtilen tarihten sonra tekrar https://yurtnet.itu.edu.tr adresinden kayıt olmaları gerekmektedir.

Yurt-Net sisteminde yapılan güncellemeler ile artık üzerinde kullanıcı kaydı bulunmayan network prizleri kapatılmayacaktır. Üzerinde kayıtlı kullanıcı bulunmayan bir prizden sadece https://yurtnet.itu.edu.tr adresine erişilebilecektir. Böylelikle öğrencilerimiz kendi prizlerinde YURT-NET kaydını gerçekleştirebileceklerdir.

Sistemde yapılan bir diğer güncelleme ise Otomatik Yurt Seçimi özelliğidir. Otomatik Yurt Seçimi ile kayıt olmanız durumunda kayıt yaparken kullanmış olduğunuz yurt ve priz bilgileriniz otomatik olarak sizin yerinize doldurulacaktır. Böylelikle yanlış prize yapılan kayıtların önüne geçilmiş olacaktır.

Sisteme eklenen bir diğer özellik ile birlikte kayıt yaptırmış olduğunuz prizden İnternete erişebilecek cihazları, siz belirleyebileceksiniz. Böylelikle Yurt-Net kaydı ve İnternet erişimi olan bir prizden yapılabilecek izinsiz erişimler daha da zorlaştırılmış olacaktır. Bu özellik ile birlikte Yurt-Net kaydı yaparken kullanmış olduğunuz cihazın MAC adresi otomatik olarak prizinizde izinli MAC adresleri listesine eklenecektir. Prizinizde kullanabileceğiniz birden fazla cihazınızın olması durumunda, diğer cihazlarınızın MAC adreslerini Yurt-Net arayüzünden sisteme eklemeniz gerekmektedir.

İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ailesi olarak yeni başlayacak akademik dönemde bütün öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar dileriz.

İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Ağ Hizmetleri Planlama ve Destek Grubu