SRC Eğitim Programı Türkiye'de İlk Kez İTÜ BİDB'de

Kas 13, 2014
İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, telekom sektörünün lider firmalarından Alcatel-Lucent işbirliği ile Türkiye'de ilk kez Service Routing Certification (SRC) eğitimlerini başlatıyor.

Alcatel-Lucent Akademik Ortaklık Programı kapsamında verilecek olan IP teknoloji eğitimleri, üniversite öğrencilerinin network iletişim mühendisliği alanında çokça ihtiyaç duyulan iş imkanları doğrultusunda kendilerini geliştirebilmelerine olanak sağlayacak.

Dünya çapında geçerli tescil

SRC Programı, büyük ölçekli servis sağlayıcılara varana kadar her ölçekten network tasarlamak, kurmak ve yönetmekte kullanılan prensipler ve protokoller konusunda kapsamlı teorik ve pratik laboratuvar uygulamalı eğitimleri içerecek. Eğitimler sonunda girilecek sınavlar neticesinde alınan sertifikalarla öğrenciler, edindikleri bilgi ve becerileri dünyaca geçerli olacak biçimde tescilleyecek.

Alcatel-Lucent SRC Programı çerçevesinde dünya üzerindeki çok farklı kurum ve kuruluşlara binlerce IP eğitimi ve sertifikasyonu sağlandı. Programın, halen dünyanın önde gelen şebeke ve telekom servis sağlayıcıları da dahil olmak üzere 400’ün üzerinde müşteri tabanı bulunuyor.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın girişimiyle İTÜ'ye özel bir bütçe çalışmasının yapılması sayesinde, İTÜ'lülerin eğitim programından ayrıcalıklı fiyatlandırma ile yararlanması sağlanacak.

Detaylı Bilgi için Tıklayınız.