İTÜ/BİDB CoderDojo

Tem 21, 2014

CoderDojo, 2011’den bu yana dünyanın her yerinde, gönüllülük esasıyla çocuk ve gençlere kod yazmayı, basit programlar üretmeyi, kendi oyunlarını kurgulamayı, yaşlarına uygun ve eğlenceli şekilde öğreten bir sosyal harekettir. CoderDojo, zamanını bilgisayar başında tüketen bir nesil yerine, üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak amacını taşır ve geleceğin dilini geleceğin nesline öğretir.

İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı girişimiyle, bu misyonu üstlenerek, öncelikle personelimizin çocuklarına ulaşmak ve 2014 yazı boyunca ücretsiz atölye çalışmaları yaparak, çocuklarımızın programlamayı küçük yaşlarda öğrenmesini sağlamayı hedefledik.

Personelimizin 6-15 yaş arasındaki çocuklarının ücretsiz olarak bilgisayar programlamayı öğrenmesine destek olmayı amaçlayan CoderDojo atölye çalışmaları, 3 Temmuz'dan itibaren her Perşembe günü saat 15:00 - 17:00 arasında İTÜ BİDB’de devam edecek. İTÜ\BİDB yazılım grubu gönüllülerimiz sayesinde ücretsiz olarak devam edecek CoderDojo buluşmalarında, çocuklar bilgisayar yazılımı dünyasına ilk adımları atarak, ilgileri devam ettiği sürece, (her derse kayıt yaptırmak şartıyla) istedikleri kadar çalışmaya katılabilecekler.

Başvurular için

http://veti.itu.edu.tr/form/itubidb/coderdojo-etkinlik

Başlangıç Tarihi

3 Temmuz Perşembe Saat: 15.00 – 17.00

Yer

İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı


Velilerin dikkatine:

CoderDojo buluşmaları, bilgisayar donanımlı sınıflarda gerçekleştirilecektir, ancak dilerseniz şahsi bilgisayarınızı da yanınızda getirebilirsiniz. Kendi cihazıyla gelecek öğrencilerin yanlarındaki bilgisayarların çalıştığına emin olunuz, şarj aletini unutmayınız. Coderdojo öncesinde www.scratch.mit.edu adresinden bir hesap açılması ve programın indirilmesi de zaman kazanmak açısından önemlidir.

6 yaş ve üzerindeki meraklı bütün çocuk ve gençlere açık CoderDojo’ya, 12 yaşından küçük katılımcılarımızın yanlarında bir büyük ile gelmeleri gerekmektedir. Eğitim ortamında olduğumuzdan, velilerin çocukları bırakıp alırken sessizliği korumalarını rica ediyoruz. Başvuru formunu eksiksiz doldurarak, acil bir ihtiyaç durumunda size ulaşmamızı sağlarsınız.

Derslere katılım sınırlı olduğundan, derse gelemeyecek küçükleri bize haber vermenizi önemle rica ederiz.

Aklınıza gelebilecek diğer sorular için, öncelikle, Facebook'taki bütün notları okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Facebook Sayfamız https://www.facebook.com/itubidb.coderdojo

İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - CoderDojo Ekibi


Etkinlikten Fotoğraflar