Windows Vista Kurulum Adımları

Eyl 07, 2013
Windows Vista kurulum dosyalarına \\yazilim\yazilim\Microsoft\Isletim Sistemleri\32Bit \Windows Vista Business Edition adresinden ulaşabilirsiniz.
  1. Yazilim sunucusunda bulunan Vista Kurulum CD/DVD’si ile bilgisayar açılır. Press any key to boot from CD or DVD yazısı ekrana çıktığında herhangi bir tuşa basılarak Windows Vista kurulumu başlatılır.

  2. Açılan pencerede Language to install (Kurulacak Dil), Time and currency format (Zaman ve para birimi formatı) ile Keyboard or input method (Klavye yada giriş metodu) seçilir. Next (İleri) tıklanır.



  3. Bir sonraki ekranda Install Now (Şimdi Kur) tıklanır.



  4. Açılan pencerede I accept the licence terms (Lisans sözleşmesini kabul ediyorum) kutucuğu işaretlenerek Next (İleri) tıklanır.



  5. Upgrade (Yükseltme) özelliği yeni kurulum yapıldığı için kapalı durumdadır. Bu özellik sayesinde Windows XP kurulu bilgisayarlar Windows Vista'ya yükseltilebilir. Custom, advanced (Özel ve gelişmiş) seçeneği tıklanarak kuruluma devam edilir.



  6. İşletim sisteminin kurulması istenen disk seçilir ve Next (İleri) tıklanır. Eğer gelişmiş disk özellikleri kullanılacaksa (Ör: Disk bölümleme ve format) Drive Options, advanced (Gelişmiş Sürücü Özellikleri) seçilmelidir.



  7. Disk seçimi yapıldıktan sonra Windows Vista kurulumu başlatılır. Copying Windows Files (Windows Dosyaları Kopyalanıyor) adımında DVD'den bilgisayara kurulum dosyaları kopyalanır. Expanding files (Dosyaları aç) adımında ise diske kopyalanan sıkıştırılmış dosyalar açılır.



  8. Bu işlemden sonra bilgisayar otomatik olarak yeniden başlatılır ve Windows Vista’nın ilk kez çalıştırıldığını belirten aşağıdaki pencere açılır.



  9. Kuruluma devam edilir.



  10. Bundan sonraki adımlar işletim sisteminin kullanıcı ayarlarına ilişkindir. Gelen ekranda kullanıcı adı ve parolası belirlenir. Next (İleri) tıklanır.



  11. Bu adımda bilgisayar adı atanır ve masaüstü arka planı ayarlanır.



  12. Windows güncelleştirmeleri ve güvenlik ayarlarına ilişkin Use Recommended Settings (Önerilen ayarlar) seçilir. Bu ayar Windows Vista İnternet!e bağlandığında güncelleştirmelerin kurulmasını ve bilgisayarın daha güvenli bir hale getirilmesini sağlar.



  13. Açılan pencerede saat dilimi, saat ve tarih ayarları yapılır.



  14. Bilgisayarın güvenlik seviyesini belirlemek için Select your computer's current location (Bilgisayarınızın şu anki fiziksel konumunu seçin) ayarı yapılır. Home (Ev) ve Work (İş) seçenekleri eğer bilgisayarın evdeki veya iş yerindeki bir ağa bağlıysa seçilir. Public (Genel) seçeneği ise en yüksek güvenlik ayarlarını yapılandırır.



  15. Start (Başlat) tıklanır, Windows Vista başlatılır.



  16. Bilgisayarın performansını optimize edecek testler uygulanır.



  17. Başlama Ekranında (Logon Screen) kurulum esnasında belirlenen kullanıcı adı ve parolayla oturum açılır.



  18. Windows Vista kurulumu, bilgisayara oturum açılmasıyla beraber tamamlanır.





    Not: Kurulumun tamamlanmasıyla Windows Vista 30 günlük deneme lisansıyla kurulmuş olur. Bu süre içinde Windows Vista'nın aktifleştirilmesi gerekmektedir. Aktivasyon işlemi için Windows Vista Lisanslama İşlemleri makalesini inceleyiniz.