Windows 8 Kurulumu

Eyl 07, 2013
  1. Windows 8 kurulum DVD'si bilgisayara takıldıktan sonra bilgisayar CD-DVD sürücüsünden başlatılmalıdır. İlk olarak Language to install (Yüklenecek dil), Time and currency format  (Saat ve para birimi biçimi) ve Keyboard and input method (Klavye veya giriş yöntemi) girildikten sonra Next (İleri) düğmesi tıklanır.

       
           
  2. Ekrandaki Install now (Şimdi kur) düğmesine tıklanır.
     
     

  3. Lisans anlaşması kabul edilir ve Next (İleri) düğmesi tıklanır.

      

  4. Yeni bir kurulum yapmak için Custom (advanced) (Özel (gelişmiş)) seçilir.
     
      

  5. İşletim sisteminin kurulacağı disk bölümü seçilir ve Next (İleri) düğmesi tıklanır. Eğer disk boyutu ve biçimi üzerinde değişiklik yapılacaksa Drive options (advanced) (Sürücü seçenekleri (gelişmiş)) seçeneği altındaki Delete (Sil), Format (Biçimlendir), New (Yeni) düğmeleri kullanılır.
     
     
     
  6. Windows otomatik kuruluma başlayacaktır.

     
     
  7. Windows 8 tamamen kurulduktan sonra Personalize (Kişiselleştirme) ekranı gelir. Tema, renk seçenekleri seçilir ve bilgisayar adını yazılarak Next(İleri) düğmesine basılır.

      

  8. Gelen ekranda varsayılan ayarlarla devam etmek için Use express settings (Hızlı ayarlar) düğmesine, varsayılan ayarları özelleştirmek istiyorsanız Customize (Özelleştir) düğmesine basılarak bir sonraki adıma geçilir.
     
     

  9. Sonraki ekranda ise Microsoft Hesabı ile oturum açarak eski bilgisayarınızdaki ayarlar yeni Windows 8’e aktarılabilir. Varsayılan ayarlar kullanılmak istenmiyorsa Sign in without Microsoft Account (Microsoft hesabı olmadan giriş) düğmesiyle bir sonraki adıma geçilir.



  10. Microsoft hesabı kullanmadan devam etmek istenirse Local Account( Yerel hesap) düğmesiyle bir sonraki adıma geçilir.



  11. Gelen ekranda Username (Kullanıcı Adı) ve Password (Parola) oluşturulur. Finish (Bitir) düğmesi ile kurulum tamamlanır.



  12. Sonraki ekranda Windows otomatik olarak kurulumu tamamlayacaktır.