Windows 7'de Ad-hoc Modu Kurulumu

Eyl 07, 2013
  1. Kablosuz ağ kartı bilgisayara kurulduktan sonra bilgisayarın sağ alt köşesinde bir anten ikonu belirecektir. Anten ikonuna tıklandığında açılan pencere Kablosuz Ağ Bağlantısı (Wireless Network Connections) penceresi olacaktır. Daha sonra Ağ ve Paylaşım Merkezi (Network and Sharing Center) seçilerek pencere açılır. Ağ ve Paylaşım Merkezi penceresine erişebilmek için; Masaüstü (Desktop) -> Ağ (Network) -> Özellikler (Properties)  veya Başlat (Start) -> Denetim Masası (Control Panel) -> Ağ ve Internet (Network and Internet) -> Ağ ve Paylaşım Merkezi yolu da izlenebilir. Açılan pencerede Yeni bağlantı veya ağ kurun (Set up a new connection or network) seçilir.



  2. Açılan yeni pencerede Kablosuz ad hoc (bilgisayardan bilgisayara) ağı kurun (Set up a wireless ad hoc (computer-to-computer) network) seçilir ve ileri(next) tıklanır. 



  3. Açılan yeni pencerede ileri (next) seçilir.



  4. Daha sonra kurulacak olan ağ adı (network name), güvenlik tipi (security type) ve güvenlik anahtarı (security key) bilgileri girilerek Bu ağı kaydet (Save this network) işaretlenir ve ileri'ye tıklanır.
  5. Devam edilir.
  6. Ağ kurulumu başlar.



  7. Daha sonra açılan yeni pencerede Kapat (Close) seçilerek pencere kapatılır.



  8. Bilgisayarın sağ alt tarafında bulunan anten ikonuna tıklandığında kurulan ad hoc ağı görülecektir.



  9. Daha sonra Ağ ve Paylaşım Merkezi açılarak pencerenin sol tarafında bulunan Kablosuz ağları yönet (Manage wireless networks) seçilir.



  10. Açılan pencerede Yerel Ağ Bağlantısı (Local Network Connection)'a sağ tıklanarak Özellikler (Properties) seçilir.



  11. Yerel Ağ Bağlatısı Özellikleri penceresindeki Paylaşım (Sharing) altındaki sekmeler seçilerek diğer kullanıcılara izin verilir ve Tamam (OK)'a tıklanır.



  12. Bilgisayarın sağ alt tarafında bulunan anten ikonuna tıklanarak kurulan ad hoc ağ'ın Bağlan (Connect) seçeneği görülür.



  13. Konuk bilgisayarda bağlan'a tıklanarak daha önce belirtilmiş olan wireless şifresi girilir. Kurulan ad hoc ağına bağlantı gerçekleşir.