Cisco Jabber

Eyl 07, 2013

Cisco Jabber yazılımı, TelePresence, IM (Instant Messaging - Anında Mesajlaşma), ses ve video, sesli mesajlaşma, masaüstü paylaşımı ve konferans imkanı sunar.

Cisco Jabber, çalışanların birbirleriyle tüm cihazlar üzerinden verimli iletişim kurmalarını kolaylaştırmayı sağlar. Şirket veri merkezi ya da bulut ortamı üzerinden iki farklı çalışma modeli ile tümleşik bir istemci uygulaması olan Jabber ile kullanıcılar, anında mesajlaşmadan ses, video ya da masaüstü paylaşım uygulamasına kolayca geçebilir.

Cisco Jabber Ver 8.1 Iphone Uygulamasının Kurulumu:

• Cisco Jabber uygulamasını Iphone’a indirip çalıştırdıktan sonra ilk karşılaşılacak olan sayfa Cisco Jabber’ın anlaşma sayfası olacaktır. Anlaşma kabul edilir ve Accept (Kabul Et) tuşuna tıklanır.


 
• 2. Sayfa olarak Welcome (Açılış) sayfası gelir. Enter Account Settings (Hesap Ayarlarını Giriniz)’ i tıklayarak ayarlar yapılandırılmaya başlanır.


 
Setup Assistant (Ayarları Düzenleme Asistanı) sayfasıyla karşılaşılır. Begin (Başla) diyerek yapılandırmaya başlanır.


 
Account Setup (Hesap Ayarları) sayfasından Have you been configured with a communications manager account? ( Bir iletişim yönetici tarafından mı yapılandırımış? ) sorusuna Yes (Evet) cevabı verilir.


 
Communications Manager (Bağlantı Ayarları Yöneticisi) arayüzünden Device ID: TCT-Cihaz_Kimliği (Cihaz_Kimliği'nin başına TCT getirilip kullanıcı adı büyük harfle yazılır). TFTP Server kısmına sunucunun IP (İnternet Protocol -İnternet Protokolü) adresi yani 160.75.125.1 yazılır. Use Authentication (Onay Kullanımı) kısmı OFF (Kapalı) durumda bırakılır.


 
Account Setup  (Hesap Ayarları) Step 2: Desk Phone Intgration (Adım2: Ana Ekran Tamalayıcısı) kısmında Would you lik to enable desk phone integration? (telefon ana ekran özelliğini aktif etmek ister misiniz?) sorusu gelir. Bu soruya Yes (Evet) cevabı verilir.


 
Desk Phone sayfasında Use Integration (Entegrasyon Kullan) seçeneği ON (Açık) seçilir. User Name (Kullanıcı Adı) kısmına itü kullanıcı adı, Password kısmına da itü şifresi yazılır ve Save (Kaydet) tıklanır. 


 
Account Setup Step 3: Unified Messaging (Birleştirilmiş Mesajlaşma) kısmında Have you been configured with a unified messaging server account? (Birleştirilmiş mesaj sunucu hesabınız yapılandırılmış mı?) sorusuna Yes diyerek mesaj uygulaması yapılandırılır.
 


Account Setup Setup 4 : Corporate Directory (Kurumsal Dizin) kısmında Have you been provided with information for your corporate directory? (Kurumsal bir dizin için bilgi temin edilmiş midir?) sorusuna Yes tıklanır.



• Bütün işlemler tamamlandıktan sonra Cisco Jabber is ready (Cisco Jabber hazır) sayfası gelir ve Continue (Devam) tıklanır.
 


• Cisco Jabber artık kullanıma hazırdır. Gelen Favorites (Favoriler) sayfasına favoriler eklenerek Cisco Jabber kullanılabilir.